Cine nu recunoaşte următoarea situaţie?
O dispută pentru nimic
Trec ore şi ore până să ia sfârşit.
Medierea poate aduce schimbarea!
Fără procese interminabile
Fără costuri ridicate.


header_53.jpg

Parametrii procesului de mediere

  • Mediatorul – rol, atribuţii, competenţe

  • Dimensiunile medierii

  • Metode şi tehnici de mediere

  • Standarde profesionale

Mediatorul – rol, atribuţii, competenţe
Mediatorul trebuie să conştientizeze impactul intervenţiei sale asupra clienţilor. El trebuie să aplice competenţele dobândite în beneficiul clienţilor săi. Trebuie să stăpânească o gamă largă de competenţe pentru a acţiona ca mediator profesionist. El trebuie să ştie că are prejudecăţi şi că sexul său şi fosta sa ocupaţie i-ar putea influenţa acţiunile.
Pe parcursul cursului se acordă o mare atenţie dezvoltării competenţelor pe care trebuie să le deprindeţi pentru a deveni un bun profesionist în mediere.

Dimensiunile medierii
Medierea a devenit o ocupaţie profesională. Noile evoluţii au făcut evident faptul că sunt mai multe “drumuri care duc la Roma”. Pe parcursul cursului vor fi evidenţiate patru modele diferite de abordare. Noul mediator va trebui să decidă singur care model se potriveşte cel mai bine personalităţii sale. După absolvirea cursului de bază, formarea mediatorului continuă prin cursuri de specializare avansate.

Metode şi tehnici de mediere
Fiecare model are metode caracteristice de intervenţie, cum ar fi parafrazarea, rezumarea, arta intervievării, perspective în timp, intervenţiile paradoxale şi caucus.Toate aceste tehnici diferite vor fi abordate şi puse în practică prin jocuri de roluri.

Standarde profesionale
Programa de pregătire, avizată de Consiliul de mediere, respectă cerinţele de conţinut ale programului de formare cuprins în Standardul de formare a mediatorului şi asigură dobândirea competenţelor profesionale prevăzute de Standardul Ocupational al mediatorului. În plus, datorită caracterului său internaţional, Edumonde Mediation acordă o atenţie deosebită prevederilor Codului European de Conduită pentru Mediatori.